Wednesday, May 18, 2011

:: kembali pulang ...

As salam...
Setelah lama tinggalkan blog ni tanpa dijenguk-jenguk, akhirnya aku kembali... :)
Rindu bebenor nak menaip disini... Tinggal blog sampai naik virus... yang n3 bukan2 tu semua virus.. tetiba je muncul.. tak tau dari mana ... :(

Aku hilang seketika.. sebab kerja baru ni la... tak sempat nak buat apa2 pun... new setup untuk new projek, memerlukan lebih masa, lebih tumpuan untuk kerja je... untuk family tak ada, apatah lagi blog....
Jangan terkejut kalau aku cakap aku tak jumpa siAfiq tu 2-3.. aku balik dia tido,aku bangun dia dah pergi sekolah... mau nya, aku balik pkl 3-4 pagi... mana si afiq tu tak tidur... 
Dan sepanjang aku kerja ni, pertama kali aku kerja dari pagi sampai pagi.. maksudnya, aku kerja dari jam 8.30 pagi sampai 9.30 pagi esoknya... tanpa tido.. mau naik muntah aku hadap kerja... dengan boss yang agak2 sengal sikit... 

Sekarang projek dah jalan, so, agak berkurang sikit suma sedikit karenah boss yang agak sengal tu yang tak berapa gemar.. pantang aku nak balik awal, ada je maunya... :(
Kalau agak2 berlarutan macam ni, rasanya aku cari kerja lain kut..apa2 hal pun family yang penting kan? untuk apa duit yang melimpah kalau kasih sayang antara family makin rengang kan ?





~ duit tidak menjanjikan kebahagian yang abadi ~

4 comments:

  1. boleh saya bercakap ikhlas tapi agak pahit tak ?...

    saya akan dtg lg..jika fiqas mahukan pandangan seorang sahabat..

    ReplyDelete
  2. Mad, boleh saje.. ikhas dari kejauhan, kalau baik utk saya, rasanya itu lebih baik dari manis tapi membunuh jiwa saya..

    ReplyDelete
  3. owh...syukur lah fiqas hilang sebab kerja bukan sebab kesihatan atau apa2.syukur...

    p/s: yg penting kita jgn jd hamba duit

    ReplyDelete
  4. kita berada di persimpangan dilema yg sama..

    ReplyDelete

:: Apa kata hati ..