Monday, June 18, 2012

:: Stress..




Stress sangat-sangat..
Mood down sungguh-sungguh..
Air mata jadi peneman lagi.
Betullah.. Aku tak kuat pun.
Aku kalah sebelum sempat berjuang..
Aku ketinggalan waktu..
Aku yang patah terluka. Rebah tersungkur ..

Aku lelah dalam memburu kasih sejati..
Aku yang hilang arah dalam berjuang ..
Silap perhitungan kah aku?
Tolong ajarkan aku teman...
Aku lelah sendiri .... sendiri aku tewas... sendiri aku lemah...



Allah tak akan bagi ujian dan dugaan diluar kemampuan hambanya..






11 comments:

  1. tabahkan hati jadikan al quran peneman setia kite..sbb itu ketenangan kite..insyaallah..

    ReplyDelete
  2. bangkitkanlah semangat utk berdiri semula dan teruskan perjuangan....andai belum sampai ke garisan penamat...jgn mengaku kalah...yg penting kita cuba....

    andai kalah selepas berjuang bermatian2...mungkin kita kena terima dgn redha kekalahan kita....tp kita perlu bangkit dr segi emosi....cuba terima kekalahan itu dgn cara yg paling baik....bersangka baik dgn Allah..bahawa semua ni ujian buat kita di dunia....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mama... semangat saya selalu trn dan naik.. rasa nak meyerah je..

      Delete
    2. fight habis2an fiq...itu prinsip hidup mama..
      then kalo gagal juga...at least kita tau..kita dh cuba sehabis baik.

      Delete
  3. yg pasti jgn cepat berputus asa dlm setiap perkara yg dibuat...

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan. Jom jd jiran dalam dunia blogger. Harap awk sudi jd follower saya. Saya dah follow blog ni =)


    http://apelak.blogspot.com/2012/06/misi-blogwalking-nak-dapat-ramai-jiran.html

    ReplyDelete
  5. pcaye pd ketentuan Allah...die bagi dugaan sbb die tahu kita boleh tanggung...mintak dia permudahkan segala urusan ye....isnya-allah kit berjaya tempuh dugaan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ecah, itu yang selalu akak ingtakn pada diri tatkala semangat mula hilang...

      Delete

:: Apa kata hati ..