Wednesday, May 30, 2012

:: Chim Chum @ Food Village..

As salam...

Lama dah tak update story pasal makan-makan kan.. Ni pun pergi masa pregnant ari tu.. Teringin nak makan sebab adik-adikku asyik duk citer pasal stramboat Chim Chum ni je... Akhirnya aku paksa depa semua bawak aku pi sana.. 

Gambar tak banyak sebab orang ramai + aku busy duk makan... 

Food Village ni kat Kelantan .. KB kalau tak silap aku la... Aku confuse antara KB atau Wakaf Che yeh... Aku tau makan je... 

Steamboat dia sedap.. boleh panggang atau dimasak sup... Makanan lain pun ada. Laksa lemak, Laksam, somtam, Mee celup... 

Tapi kat sini yang aku kurang berkenan adalah servis dia tak berapa nak ok..Bukan apa, pekerja dia lambat tambah stock makanan yang dah habis tu.. dah la tambah sikit-sikit... orang dah la ramai.. Bila lambat, dah jadi macam kena berebut pulak dah... 


Pintu gerbang Food Village ni... parking problem sebab tempat ni tepi jalan  , parking yang diorang sediakan boleh muat dalam 5-6 buah kete je... jadinya kalau time orang ramai tu, kena jalan jauh sikit la...


Boleh dipanggang atau dimasak dalm sup tu.. sedap ... sebab dia perap dengan rempah...


Dah habis licin... tak sempat nak snap lebih-lebih...




6 comments:

  1. salam fiqas tmt makan ni area mana ye fiqas...sedap nampak nya tu.

    ReplyDelete
  2. nih jenis aku bila tengok orang up tempat2 makan yang best, mulalah nak fikir untuk ke sana jugak. alahai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aje nak kesini.. jalan2 cari makan..

      Delete

:: Apa kata hati ..