Tuesday, January 11, 2011

:: My First Time ....part 1


Tengah boring2 , fikiran melayang-layang...terimbas banyak kenangan lepas.. Aku kongsikan disini, tak ada orang yang pernah tahu kisah pertama kali aku ni tau...malu beb..Heppp, kepala otak korang jangan ke lain, ni bukan kisah yang bukan-bukan ye..
Ini kisah aku yang first time buat sesuatu benda....agak jakun sikit ye, almaklumlah aku orang kampung...hehhehe...
Oke, aku mula cerita ya..
First time minat lelaki < minat je , bukan cinta > , darjah 6, budak kelas sebelah je..tak hensem pun budak tu..tapi entah kat mana yang menarik nya sampai aku termimpi2...the rest of story, aku tak tahu dah...tak ingat dah..mana nak ingat, setahun je minat dia, lepas masuk sekolah menengah, dah tak jumpa dia..
First time ada kawan lelaki, masa darjah satu-dua kut.. Masa tu belum pindah masuk felda lagi..Duk estet..Best ada sungai belakang rumah..hari2 berkubang..hari2 jugak la kena kejar ngan rotan dek ma aku la..Balik pada cerita kawan lelaki aku tu, dia ni anak manja..tak pasti sebaya ke tak ngan aku, sebab dia tak sekolah kat situ, so dia dtg time cuti sekolah..Masa tu , dia asyik nak berkepit ngan aku je..rimas gak aku masa tu, mau nya tak rimas, aku ni kasar and ganas, dia stock anak manja..Aku terjun sungai, dia nak ikut, aku masuk hutan, dia follow, sampai nak pergi mengaji pun tunggu aku..Dah la tu, muqaddam aku pun dia nak pinjam..Masa tu mmg aku hangin, sebab tok guru aku  tu akan ajar budak perempuan dulu..Alasannya, sebab malam, kami yang perempuan takut nanti balik lambat...So, aku jadi hangin sebab, bila dia dah pinjam aku punya, nak tak nak aku kena tunggu dia habis mengaji....muncung sedepa la kau time tu..sekarang dah tak jumpa dia dah..lost contact lepas family aku pindah masuk felda..
First time aku cium lelaki , wahhhhh haru ni...masa tu aku dalam Form 1, tengah bermain2 kat luar kelas time rehat, aku tak perasan ada orang nak jalan kat belakang aku, aku buat pusing maut secara mengejut, pappp, hehehe..tercium mulut lak aku dengan budak tu...pucat lesi kami masa tu..kawan-kawan aku pun terkedu...walawehh..memang aku malu betul lepas tu...dia pun sama, kalau nampak je dia,  aku pusing cari jalan lain..
First time aku jatuh cinta, form 1 jugak la,..aku memang minat giler kat dia..5 tahun duk skodeng dia, sebaya ngan aku la..form 4 masuk duk hostel, dia pun sama, lagi la sakan aku duk skodeng dia..tapi tak cakap pun kat dia aku minat dia..Kawan2 aku tau la rasa hati aku ni..Sampai last day skolah form 5 tu, jumpa dia, masa tu baru la tau dia pun suka gak kat aku...huwaaaaaa...masa tu dah terlambat, dulu mana ada h.set, email, ym ni semua..so, lost contact lepas sekolah..
First time aku cinta monyet, dalam form 3..cinta budak sekolah satu kampung..Dalam duk minat orang lain,main cinta monyet gak..dating malam2 time balik ngaji..dia tunggu aku kat simpang jalan..pastu jalan sama2 sampai depan umah aku...on off ngan dia...lama2 off terus..dia pun dah kawen sekarang..
First time aku memang angau betul masa umur 18.. masa tu aku kat Kuala Lipis..Dia sepupu kawan aku..aku tinggal kat rumah mak sedara dia..Dia yang ajak aku couple...Hensem gak la..kami memang bercinta masa tu..tapi aku ni kan muda lagi..Ma abah aku dapat tau, terus diangkut nya aku balik rumah..tak bagi lagi dah pergi kuala lipis.Tambah lagi masa tu aku agak liar sikit...Tu yang Abah aku tak bagi warning apa dah, diangkut nya aku balik rumah terus....menangis tak berlagu aku masa tu..tapi cinta kami berjalan cam biasa, tiap2 minggu aku call dia, pakai public phone je lah masa tu...duit habis cam tu je...ma aku marah..disekatnya terus duit belanja aku...putus hubungan kejap....2-3 tahun lepas tu, dapat contact balik, kami kawan jelah sebab masa tu aku dah jumpa "kawan" lain...selalu contact aku..Dia pun dah kawen dah sekarang..

Oke la, nanti aku sambung esok lak..




13 comments:

  1. best gak baca first time tuan blog :P

    ReplyDelete
  2. sweet gila kot. suka². nak familiar dengan sy plak. hehe.

    ReplyDelete
  3. Hohoho...Firt TiMe KerTas A4 Datang ke sinik =)

    ReplyDelete
  4. aku masa form 1-5 memang tak reti bercinta...jatuh hati senyap2 jer..dah masuk 20 ligat semacam...

    terkenang dalam 'rasa kesal'...

    ReplyDelete
  5. hahahah cium mulut tak tahan tu....

    ReplyDelete
  6. uih... banyaknye 1st time tu.. ingat lagi ek?

    ReplyDelete
  7. ehemmm2...nice2...


    jom singgah n follow belog saya..
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. banyak lagi kene tambah tu...First time lahir, First time makan nasik, First time nek basikal, first time masuk unibersiti, first time demam...hehehhe........

    ReplyDelete

:: Apa kata hati ..