Thursday, March 10, 2011

:: S tu syalah... ..

Sembang kosong dengan Afiq sebelum tidur.. Dia biasalah, ajak masuk tidur, sebelum lena tu, macam-macam cerita ada ... non stop sampai la mata dia terpejam... 

Afiq : Ummi, four tu pukul apa ? ( maksudnya jam berapa )
Ummi : 4
Afiq : Afiq tido pukul apa ?
Ummi : pukul 9 .. ( aku main jawab je, sebab mata dah layu )
Afiq : skrg ni pukul apa ?
Ummi : 12...
Afiq : ooo... 
Afiq : S tu apa ummi?
Ummi : S tu S la..
Afiq : Bukan la... ummi ni .. S tu syalah ...
Ummi : apa pulak salahnya ...S tu betul la...
Afiq : Syalahhh..... S tu Syalah .... 
Ummi : Apa yang salah? betul la...
Afiq : S for Syalah ... apa la ummi ni...
Ummi : ooo.. erkkk... itu ke ..

hehhhe... aku ingatkan dia nak cakap yang S aku sebut tu salah ... rupanya S tu untuk SALAH ..biasa dia duk sebut A for Apple, B for Ball, mana la aku nak terpikir S for Salah.. ..




11 comments:

  1. ha ha ha...anak... anak... penghibur hati bonda.. :)

    ReplyDelete
  2. hehehee..fiq kena korek telinga betul2 la.. hehee

    ReplyDelete
  3. Singgah sini dan follow. Hehehe... Best nyer ek dah ada baby. Hurmmm seronok tgk kakak2 yang dah ada baby... Jom baca entry saya Perghh!!! Mengenali Diri... Ini semua Abg Ben punya pasal...

    ReplyDelete
  4. hahahha...kelakor la sis ni..haha.

    ReplyDelete
  5. hehe..biase kita buat ntk benda..die wt ntk perbuatan..ade2 je kanak2 ni..

    ReplyDelete
  6. weee..bestnye ada anak yg dah petah cakap macam tu

    ReplyDelete
  7. masa baca tadi pun terteka-teka apa yang dimaksudkan..hihi

    tapi agak jauh sangat tuh kalau S for salah..sebab memang tak pernah guna pon.Afiq sorang jer yg guna.haha

    ReplyDelete
  8. anaklah penyejuk hati kan...huhuhu..mulalah emo ni..teringatkan tuan puteri nun jauh di sana.....

    ReplyDelete
  9. Cah, penawar duka tu..

    Angah, agaknya la kut..hihihii

    Fiza, mekasih , nnt akk singgah..

    Bunga, bila igt balik boleh buat tersenyum..

    ReplyDelete
  10. Ecah, tu la kan, kita pk lain, dia pk lain ...

    Hantu, :-)

    Chenta, kadang2 tak terlayan..

    Bisk.. sebab tu la sy blur je ...

    Mama, aah, betul, anak penyejuk hati.. tuan puteri jauh pun mama ada lagi mr b buat teman ..;)

    ReplyDelete

:: Apa kata hati ..